Reflektion som man kan och skall reagera för.
http://www.r63.se
har gjort detta.☺

Kopparberg/Ljusnarsberg

Blixt & Dunder!
Dra ur all el innan åskan slår till. Det räcker inte att bara slå av strömbrytaren. Router, dator, trådlös telefon och skrivare gick sönder av åskvädret. Hjälpte till att koppla in nytt denna vecka. På ett annat ställe gick telefonjacket för den gamla telefonen sönder. Men telefonen är hel, konstaterade jag.

Sista året som företagare? Ja! November är sista månaden. Sedan är det över.☺
Det får räcka med drygt 10 år. 🙂


Jag undviker hembesök pga. pandemin. Jag kan hämta din dator vid din dörr. Eller så lämnar du vid min dörr. Sedan får vi försöka lösa ev. fel på telefon. Inte lätt men det handlar om respekt för alla.

Hembesök med munskydd och rejäla avstånd.☺
(Jag är fullsprutad nu.☺) 
Senasta månaden har jag hjälpt företagare med sega datorer att skaffa nya stationära. Köpta av Billiga datorer i Storå. De har själva fått bestämma vad de vill ha, och jag har bara sparat dokument med mera och flyttad över. ☺ 


LibreOffice: 

Så använder du nya Libreoffice – och sparar tusenlappar - PC för Alla (idg.se)

 

 

På förekommen anledning (visst låter det konstigt?) vill jag bara tala om att Startknappen på er dator är bara startknapp. Stäng aldrig av datorn med knappen! Gå till fönstret längst till vänster och sedan Av/På-knappen. Är det uppdateringar så måste ni gå den vägen.Frågor?

 

Telia sa i går (muntligt, ingen vet säkert😲) till mig att även de kommer att ta bort @telia.com inom ett till två år.  Det finns ingen info. på Telias hemsida vad jag kan se.

 
Datorhjälp? Ja.
Telefonhjälp? Lite.
TV? Nej. Fråga Sven Larssons.
************************************

Microsoft Explorer är inte bra. Ladda ner Microsoft Edge. Snabbare och säkrare. https://www.microsoft.com/sv-se/edge

Borrat Ø 8 mm i väggar och golv. Varför? Jo, drog Cat6-kabel och kontakterade. Nu blev det den hastighet som han betalar för. Mycket stabilare uppkoppling.
Vill du göra detta själv? Borra ø 20 mm och köp färdig Cat6-kabel. Fler meter än du tror går åt. Om du tror att det räcker med 10 meter så köp 15 meter.

Spärra telefonen: NIX 077-228 00 00   Gratis Grattis!

Gografi och lite till: https://online.seterra.com/sv

FWA. Någon som har provat i Ljusnarsberg? Jo, några med varierande hastighet. + och - Ett pilotprojekt av Telia. Sidan 48 och lite till angående antennen: https://fccid.io/2ADZR4G05A/User-Manual/User-manual-4452420.pdf  Ömsom vin och ömsom vatten. Skriv till mig och berätta.

 

Modemet. Sätt upp det högt på väggen. Varför? För att den trådlösa signalen får bättre räckvidd och hastighet. Kör du med kabel så spelar det ingen roll hur den placeras. 

 

Utsikter:
https://www.kempegard.se/444732925

Excelkurs. Passar även för LibreOffic. Klicka:
https://anmaqexcel.se/excel-grundkurs.htm

Riktigt bra!

Mobilabonnemang för 95 till 100 :-/månad?
Fello
https://www.fello.se/
Mybeat https://mybeat.se/

Båda går på Telias nät. Varför betala för mycket? Vill du ha hjälp? Kontakta mig. Om du byter så kom ihåg att det nya skall säga upp det gamla. Portera. https://sv.wikipedia.org/wiki/Portering_(telefoni)

www.kempegard.se  🙂

Bo  Kempegård
Kyrkvägen 2 B
Gärdet             
714 31 Kopparberg
076-207 08 59 Bosse

 http://www.download-time.com/se/


En bild säger mer än tusen ord. Tur att det inte är ljud.
http://www.kopparbergarn.se/klasstraff/
 

http://na.se/nyheter/lindesberg/1.2842082-25-arigt-ljud-i-rasshallen-som-haller-an-idag